Asus Zenfone 3 Laser incelemesi
Bu hafta inceleme fırsatı bulduğumuz Asus Zenfone 3 Laser , Asus’un amiral gemisi olan Zenfone 3’ün kırpılmış küçük kardeşi. Fotoğraf tutkunlarını hedef alan Asus Zenfone 3 Laser’e yakından bakıyoruz.


Ekran
Asus Zenfone 3 Laser, 5.5 inç büyüklüğünde bir IPS ekran kullanıyor. Bu ekran Zenfone 3 Max’in aksine 720p yerine Full HD yani 1080p çözünürlüğüne ulaşıyor. Bu önemli bir özellik. Zenfone 3 Max’in HD çözünürlüğüne sahip 5.2 inç ekranını beğenmemiştik. Zenfone 3 Laser’de 1080×1920 piksel çözünürlüğünün desteklenmesi bu yüzden önemli bir artı. Ayrıca 421 cd/m2’lik bir parlaklık değeri bu ekranı ışıklı ortamlarda sorunsuzca çalışmasını sağlaması da çok önemli. Ekranın keskin, yüksek kontrastlı ve abartılmamış bir renk dengesine de sahip olması Zenfone 3 Laser’e önemli bir güç katıyor.
Performans
Asus’un işlemci seçimini anlamak gerçekten çok zor. Asus Zenfone 3, Zenfone ailesinin amiral gemilerinden biri. Başka üreticilerin amiral gemilerine bakıldığında en azından Snapdragon 820 işlemcilerinin kullanıldığını görürüz. Fakat Asus, kendi amiral gemisinde orta sınıf bir işlemci olan Snapdragon 625’i tercih etti. Dolaysıyla Zenfone 3 Laser’de daha da düşük bir performans sergileyen Snapdragon 430 işlemcinin tercih edilmesine esasında şaşırmamak gerekir. Ama daha da kötü olabilirdi. Örneğin Zenfone 3 Max’de durum daha vahim. Zenfone 3 Max’de, artık giriş seviyesi sayılan ve telefonu adeta frenleyen MediaTek MT6737M işlemcisi kullanılıyor. Sekiz çekirdekli olan Snapdragon 430, 1.4 GHz sistem saat frekansı ile çalışıyor. Sahip olduğu 2 Gbyte bellek yardımıyla da ancak günlük görevleri yerine getiriyor. Dolaysıyla bu üründen yüksek bir performans beklemek yanlış olur. 32 Gbyte’lık kapasitenin 22 Gbyte alanının boş olması beğendiğimiz bir özellik. Kapasite sorunu çeken kişiler MicroSD kart yuvası yardımıyla kapasiteyi arttırabiliyorlar. 3000 mAh’lik bir pil ile çalışan Zenfone 3 Laser, yoğun kullanımda 8 saat kesintisiz çalışabiliyor.
Kamera
Asus Zenfone 3 Laser, 13 MP’lik bir arka kamera ile donatılmış. Bu kameranın en önemli özelliği Lazer otofokuz özelliğini desteklemesi. Lazer otofokuz’un avantajı hızlı odaklama sayesinde kaliteli fotoğraflar çekilebilmesi. Çift taraflı flash özelliğine de sahip olan Zenfone 3 Laser, beyaz dengesi başarılı, detaylı ve renkleri güçlü fotoğraflar çekebiliyor. Bu ürün gündüz çekimlerde iyi bir kalite yakalıyor. Karanlık ortamlarda ise ne yazık ki gren efekti ile savaşıyor. Üründe beğendiğimiz bir özellik her kesime uygun 20 adet çekim modunun olması. Bununla birlikte Süper çözünürlük modu özelliği sayesinde de, birden çok fotoğraf çekip onları 52 MP’lik tek bir fotoğraf haline döüştürebilmesi. Uzun lafın kısası. Asus Zenfone 3 Laser, genel olarak başarılı bir tasarıma sahip. İyi bir ekran ile donatılmış olan bu ürün ne yazık ki düşük bir sistem performansı sergiliyor. Buna karşın Asus Zenfone 3 Laser’in kamera özelliği, sahip olduğu fiyat aralığında kıyaslanıldığında, en iyi ürünlerden biri olduğunu söylemeliyiz.
Teknik Özellikler
İşlemci: Qualcomm Snapdragon 430 Ekran: 5.5 inç IPS 1080×1920 Bellek/Kapasite: 2 GByte / 16-32-64 GByte Kamera: 8 MP ön/13 MP arka Boyut: 149 x 76 x 7.9 mm Ağırlık: 150 gryucel
Asus Servis